söndag 10 september 2017

När sparande ifrågasätts ur ett jämställdhetsperspektiv

Socialdemokraterna går nu vänsterpartiet tillmötes i ytterligare en fråga och höjer skatten på investeringssparkonto. Att argumentet jämställdhet används för att öka beskattningen av sparande är än ren skär socialism när den är som sämst. Höjningen av skatten på investeringssparkonto är ännu en i raden av alla de skattehöjningar som drabbar vanligt folk. Först genomför regeringen skattehöjningar på arbete för att i nästa skede ge sig på sparande.

Vi moderater anser att det är viktigt att människor kan spara ihop till en buffert men den föreslagna skattehöjningen försvårar för många att bygga upp en egen ekonomisk buffert. Investeringssparkonto är en bred sparform med 1,8 miljoner kontoinnehavare som alla drabbas av ytterligare en skattepålaga.

Många svenskar har övergett fondkonton och pensionsförsäkringar till förmån att spara i ISK så höjer socialdemokraterna skatten på den. Det är att lurar folk - i ena sekunden säger finansministern att här skall du spara för att i nästa sekund höja skatten. För inte kan det väl vara så att Socialdemokraterna inte vill att människor skall ha ett eget sparat kapital?