fredag 20 augusti 2010

Succé för RUT och ROT

RUT och ROT är minst sagt populära under perioden juni 2009 till juni 2010 fanns det 34 366 stockholmare som anlitade hushållstjänster inom ramen för RUT och52 294 stockholmare som använde sig av ROT. Statistiken visar tydligt att intresset för att köpa laglig hjälp i hemmet är stort och när kostnaderna blir rimliga strömmar köparna till. Den rödgröna rörans vallöfte om att avskaffa RUT och ROT får utan tvekan konsekvenser för arbetsmarknaden. Företag och arbetstillfällen försvinner. Risken är dessutom överhängande för att de tidigare vita jobben blir svarta. Att hävda att en kollektivistisk butler i tunnelbanan skulle kunna bidra till att nya arbetstillfällen skapas framstår som absurt. Dessutom finns det redan kemtvättar och företag som levererar matinköp. Skall de befintliga företagen stänga för att de rödgröna vill införa ett nytt vänsterexperiment? Chansa inte utan stöd RUT och ROT - lägg din röst på Moderaterna den 19 september.

torsdag 19 augusti 2010

Rödgrön fastighetsskatt

En röst på den rödgröna röran är en röst på återinförd fastighetsskatt. S, V och MP har gett ett tydligt besked om att de avser att återintroducera fastighetsskatten i det fall de vinner valet. Resultatet av deras politik skulle bli att en stor del av de personer som bor i villa eller radhus inte skulle ha råd att bo kvar. Färre husägare skulle dessutom ha möjlighet att bo kvar i sin fastighet.

Moderaternas och Alliansens tydliga besked till alla villa- och radhusägare är att med en borgerlig valseger fortsätter arbetet med att satsa på nya jobb och att utveckla den gemensamma välfärden. Vägen till full sysselsättning går inte genom en återinförd fastighetsskatt.

Det är fascinerande och skrämmande att de rödgröna tror att fastighetsskatten kan föra något positivt med sig, exempelvis en bättre arbetsmarknad. Bästa sättet att slippa en skattechock är att rösta på Alliansen. Varför chansa?