tisdag 24 augusti 2010

Fyller valstugan någon funktion?

Av och till lyfts frågan om valstugan verkligen fyller någon funktion i dagens Sverige. Motiven för att valstugan är omodern är många - information om politik kan hittas den på Internet, det är bara de närmast sörjande som besöker valstugan, det finns ändå ingen som kan svara på frågor i stugan, den blir vandaliserad. Ett sammanfattande ord är hopplöst ute. Är det så?
Efter att ha tillbringat fyra dagar i den Moderata valstugan på Sergelstorg kan jag med emfas slå fast att valstugan är i allra högsta grad levande och är en naturlig samlingspunkt för samtal och diskussion. Till valstugan kommer personer som söker information om vad moderaterna anser såväl i allmänhet som i specifika frågor, en del vill debattera, andra vill bara säga hej, ytterligare några vill träffa partikollegor. Besökare tittar in för att hämta valsedlar, knappar och informationsmaterial. Under eftermiddagarna råder febril aktivitet,personer trängs framför stugan, ungdomar såväl som äldre, kvinnor som män. Stämningen är uppslupen, luften formligen sjuder av diskussioner. Den som säger att valstugan är ute har uppenbarligen inte besökt den Moderata valstugan på Sergelstorg. Valstugan är öppen kl. 11.00-18.00 alla vardagar och lördagar, kl. 12.00-16.00 på söndagar. Gör ett besök i valstugan och upplev politikens livsnerv. Länge leve valstugan.

söndag 22 augusti 2010

Fortsatt stöd för Alliansen

Opinionsmätningar kommer och går med mindre variationer. Enligt de senaste mätningarna framgår det tydligt att Moderaterna är det parti som flest medborgare har förtroende för. I samma takt som Socialdemokraterna krymper växer Moderaterna. Personligen anser jag att den rödgröna opositionen borde ha lägre förtroende bland väljarna än vad som framgår av opinionsmätningarna. Det främsta motivet för denna ståndpunkt är att en röst på Socialdemokraterna medför att Vänsterpartiet kommer ett steg närmare Rosenbad och en ministerpost. Vilken ministerpost skall Vänsterpartiet få - finansminister, utrikesminister, utbildningsminister, biståndsminister.......? Talesättet säg mig vem du umgås med och jag skall säga vem du är stämmer fortfarande.
Kommunismen har genomskådats och fallit i övriga värden medan en desperat Socialdemokrati är bered att erbjuda dem en plats i Sveriges regering enbart för att själva få statsministerposten. Nej, jag tror att de svenska väljarna är kloka och också i detta val visar att kommunismen inte har någon plats i Sveriges regering. Bästa garantin för att hålla kommunisterna på avstånd är att rösta Moderat.